diumenge, 25 de maig del 2014

REFLEXIONS PER VOTAR. O NO


Preferiria no votar partits en què els seus caps i candidats, quan fan mítings i assemblees, es posen a aplaudir-se els uns als altres, rítmicament, mecànicament, com si estiguessin la mar de contents de conèixer-se.

Preferiria no votar partits que t'envien a casa sobres amb propaganda i amb la papereta que s'introdueix a les urnes. Ho trobo una falta de respecte, i una despesa inútil de diners públics i de paper (si, a sobre, els que t'ho envien es declaren ecologistes, n'hi ha per llogar-hi cadires).

Preferiria no votar partits que, el dia abans de les votacions (allò que, absurdament, en diuen la "jornada de reflexió"), cedeixen davant determinats mitjans de comunicació i permeten que els seus caps de llista posin en fotografies "artístiques" i plenes de profunds simbolismes que l'endemà ocuparan la primera plana de l'edició dominical dels diaris. Aquestes fotos només satisfan la vanitat dels directors dels diaris o dels potentats que en són propietaris.

Preferiria no votar partits que parlen d'implementar, de polítiques transversals, de liderar, de ser competitius, del dret a decidir, d'els i les, de la sostenibilitat i de la governança. Si tinguessin la menor idea de retòrica, no s'omplirien la boca de paraules buides.

Preferiria no votar? No. Encara no.